Nieuwe Spiegelreflex voor aankomende fotografen van Nikon! – D7000

Posted on oktober 2, 2010

0


Nikon D7000

Nikon heeft met de D7000 een nieuwe reflex voor amateurfotografen aangekondigd. De nieuwe Nikon D7000 beschikt over een 16,2-megapixel Nikon DX-formaat CMOS-beeldsensor en het nieuwe beeldverwerkingssysteem Expreed 2 zorgt voor een hogere beeldkwaliteit, snellere verwerking en meerdere verbeterde functies. Verder zorgt de verhoogde ISO-gevoeligheid van de D7000, te weten 100-6400 en uitbreidbaar tot 25600 ISO, voor buitengewoon veel detail met minimale ruis, perfect voor het vastleggen van snelbewegende onderwerpen bij weinig licht, zelfs zonder het gebruik van een flitser.

De D7000’s heldere zoeker met glazen pentaprisma met ongeveer 100% beelddekking en 0,94x vergroting geeft u de meest nauwkeurige weergave en scherpstelling voor iedere scène. Met een sluiter met kortste belichtingstijd van 1/8.000 sec. (getest gedurende 150.000 cycli) is de D7000 bovendien altijd klaar voor gebruik. De camera wordt verder beschermd met een boven- en achterzijde van magnesiumlegering en heeft een duurzame afdichting tegen stof en vocht, waardoor de camera kan worden gebruikt onder de meest veeleisende omstandigheden. Ook op het gebied van opslag biedt de D7000 optimale betrouwbaarheid. De twee SD-geheugenkaartsleuven zorgen voor extra opslagcapaciteit en stellen u in staat beelden en video’s naar wens te beheren: u kunt meer items opslaan, de beeldformaten gescheiden houden of altijd verzekerd zijn van back-up ruimte. Het nieuw ontwikkelde AF-systeem met 39 scherpstelpunten, waarvan 9 kruissensoren in het midden, zorgt voor uiterst scherpe opnamen, ongeacht de locatie van het onderwerp in het beeld. Met de nieuwe RGB-meetsensor met 2.016 pixels, waarmee de effectiviteit van het systeem voor onderwerpherkenning wordt verbeterd en snelle continu-opnamen met 6 beelden per seconde worden geleverd, weet u bovendien zeker dat u altijd uiterst nauwkeurige beelden van hoge kwaliteit kunt maken.

Full HD-film

De Nikon D7000 is uitgerust met een directe filmopnameknop voor het eenvoudig vastleggen van bewegende beelden in full HD (1080p). De AF-F-stand maakt continue scherpstelling tijdens filmopnamen mogelijk. De beelden worden vastgelegd met MPEG4 AVC/H.264-compressie en de camera heeft een stereomicrofoonaansluiting voor geluidsopnamen van hoge kwaliteit. De ingebouwde filmbewerkingsfuncties van de D7000 bieden u de mogelijkheid om het begin- en eindpunt te kiezen van uw beelden en om te schakelen naar specifieke frames om zo stilstaande beelden te creëren zonder een computer te gebruiken. Op deze manier kunt u uw films snel en eenvoudig bewerken. Naast de D7000 introduceert Nikon ook de nieuwe Speedlight SB-700, een functierijke en gebruiksvriendelijke flitser. De SB-700 biedt u totale controle over de belichting van de scène of het onderwerp en zorgt voor prachtige, professioneel uitziende resultaten. Een andere nieuwkomer in het accessoireassortiment van Nikon is het Battery Pack MB-D11 waarmee naadloos kan worden overgeschakeld tussen stroomvoorzieningen en dat bedieningselementen bevat voor verticale opnamen. De D7000 is uiteraard ook compatibel met de GP-1 GPS-eenheid (Global Positioning System) waarmee locatiegegevens worden vastgelegd in het beeldbestand.

De D7000 is beschikbaar vanaf 29 oktober voor een adviesprijs van € 1.189,- voor de body en € 1.399,- voor de 18-105 VR kit.

Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl.

Bron : Pixelmania

Posted in: Nieuwe camera's